Statens vegvesen har som mål at 85-90% av Oslos befolkning skal kjøre piggfritt. Foto: Kolbjørn Gabrielsen.

Piggdekkavgift i Oslo

Fra 1. november til 28. april 2019 må man betale gebyr for å kjøre med piggdekk i Oslo. Dette gjelder hele kommunen.
Onsdag, 7 november, 2018 - 13:16

Kjøring med piggdekk forurenser hver vinter luften i Oslo. Derfor ble piggdekkavgiften innført i 1999 med hensikt å redusere antall kjøretøy med piggdekk. Avgiften startet i år på torsdag forrige uke, og vil vare frem til 28.april. Dette er en ordning som har vist seg å fungere godt, for ifølge Statens Vegvesen kjører nå 91% av Oslos befolkning på piggfrie dekk.

Vinteren 2018/2019 er den første vintersesongen man ikke lenger kan kjøpe piggdekkoblat på sms. Oblat kan fortsatt kjøpes i appen “bil i oslo”, på nett, eller på automat. Skulle du hoppe over piggdekkavgiften er boten 750 kroner for alle kjøretøy, opplyser Bymiljøetatens nettsider.

 

Emneord: