SAIH har i mange år jobbet for at hjelpeorganisasjoner skal bli mer nyanserte i sin formidlingen av fattige land. Bilde: SAIH

SAIH lanserer forskningsrapport

Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond, SAIH, har tidligere delt ut priser under Radi-Aid Awards. Nå lanserer de Radi-Aid Research.
Onsdag, 28 november, 2018 - 13:20

Rapporten tar for seg hvordan mottakere av utviklingshjelp oppfatter bistandskampanjer fra internasjonale organisasjoner. Det blir blant annet stilt spørsmål om hvilke problemer mottakerne ville lagt vekt på, dersom de selv skulle laget kampanjene. David Girling, førsteamanuensis i medier og internasjonal utvikling ved University of East Anglia, har skrevet rapporten. 

Resultatet blir lagt fram fredag 30. november på Ingensteds i Oslo. Her blir det presentasjoner fra blant andre Norges Røde Kors ved Olav Salbones og Amnesty International Norge ved Nina Langslet. Det blir også paneldiskusjoner, moderert av Nassima Dzair.

SAIH inviterer også til akademisk lunsjseminar om rapportens funn 6. desemeber i Festsalen i P52 på OsloMet.


Radi-Aid: Africa for Norway er sett 2,5 millioner ganger på YouTube. Filmen har blitt omtalt av blant annet The Guardian, New York Times, Deutche Welle og CNN. Bilde: SAIH

SAIH er for mange studenter kjent gjennom de 20-40 kronene man kan velge å gi til organsasjonen når man betaler semesteravgift.  

SAIH mener at stereotypier gir et skjevt bilde av verden, og at de fører til dårligere politikk. For å sette fokus på dette lanserte de i 2012 den humoristiske videoen Africa for Norway, som høstet stor oppmerksomhet verden over. De fem siste årene har SAIH delt ut priser til de innsamlingsvideoene de mener er mest kreative, og til de som  bygger opp under fattigdomsstereotypier.