Awais Aslam er storfornøyd med bydelens satsing. Foto: Simen Høseggen.

Suksessfullt ungdomstiltak

 I sommer satset Bydel Stovner stort på tiltak til bydelens ungdommer. Innsatsen vurderes nå som en suksess.
Onsdag, 28 november, 2018 - 12:50

– Vi ønsker å fortsette med satsing på barn og ungdom, sier Awais Aslam, leder for Stovner Arbeiderparti.

Tiltakene hadde som hensikt å tilby aktiviteter til barn og unge i løpet av sommeren. For å oppnå dette skulle bydelen tilby sommerjobb til ungdom mellom 15 og 23 i «utsatte delbydeler», samt samarbeide med lokale idrettslag.

I samarbeid med bedrifter fikk 224 ungdommer jobb i forskjellige bedrifter. Kostnaden ble betalt av bydelen. Blant arbeidsplassene ungdom kunne havne på var barnehager, skoler, og dagligvarebutikker.

Ifølge Aslam har bydelen fått gode tilbakemeldinger fra de 224 ungdommene som fikk jobb.

– Vi er veldig stolte over alle de ulike aktivitetene bydelen har å by på til barn og unge. Vi ser at det er svært gode brukertall og positive tilbakemeldinger. 

Positiv erfaring

Bydelen håpet at dette kan gi ungdom arbeidserfaring som de kan bruke på sine CV-er.

– Det har gitt ungdom en mulighet til å kjenne på hvordan det er å ha en jobb, tjene egne penger og få gode referanser. Det er også flere av de som hadde en sommerjobb som har fått en deltidsstilling. Det er gledelig og en god investering for bydelen, sier Aslam.

NRK kunne blant annet melde i september at sommeren som var hadde vært den roligste på mange år, ifølge politiet. Dette forklarte de med bedre ungdomstilbud.

– Viktig med tilhørighet

Aslam håper at de kan fortsette suksessen neste år.

– Vi håper og har en sterk tro på at slike investeringer i barn og unge vil gi gode resultater. Dette gir en meningsfull fritid, trygge miljøer og er med på å forebygge kriminalitet. Det er viktig at barn og ungdom i vår bydel har tilhørighet til nærmiljøet. Men for at vi skal få opprettholde slike tiltak er det nødvendig med økonomisk støtte.

I fjor ble 49 millioner tildelt arbeidet fra byrådet i Oslo.

Emneord: