Åshild Vatne planlegger å være hjemme med sin fire måneder gamle datter, Mathilde, i to måneder til, så skal pappaen Espen ta over foreldrepermisjonen. Hun synes det er urovekkende at forskjellen mellom menn og kvinner er såpass stor når det kommer til permisjon. FOTO: Marie Knutsen Bruntveit.
Rekordmange mødre går ut i ulønnet permisjon

NAV mener utviklingen er bekymringsvekkende

I 2017 tok tre av ti mødre ubetalt permisjon i tillegg til foreldrepengeperioden. Det er over dobbelt så mange som for ti år siden.
Mandag, 28 januar, 2019 - 21:31

- Fra et likestillingsperspektiv er det bekymringsfullt, mener seniorrådgiver for NAV, Line Schou. Gjennom undersøkelsen hun selv ledet, fant NAV ut at antallet mødre som velger å gå i ulønnet permisjon, i tillegg til den dekkede foreldrepermisjonen, har steget med 66% siden 2008. I 2017 var gikk tre av ti mødre ut i ulønnet permisjon, mens antallet fedre i samme gruppe har holdt seg stabilt det siste tiåret. 

Hvordan kan forskjellen mellom menn og kvinners fordeling av foreldrepermisjon fortsette å øke i et av verdens mest likestilte land? 

 

 

Emneord: