Det er ikke første gang NRK melder om når Frode Berg-saken kommer for retten. Foto: Skjermdump fra nrk.no

NRK: Etterforskningen mot Frode Berg ferdig

Men det er fortsatt ikke sikkert når rettssaken mot den spionsiktede nordmannen kommer for retten i Moskva.
Fredag, 8 mars, 2019 - 11:24

NRK melder at den russiske sikkerhetstjenesten FSB er ferdig med etterforskningen av Frode Berg. Det er den spionsiktede nordmannens advokat Ilja Novikov, som forteller dette. Saken sendes til den russiske riksadvokaten 11. mars, ifølge Novikov. Han tror rettsaken kan begynne i april.

Journalen har snakket med Frode Bergs norske advokat Brynjulf Risnes. Han sier at det ikke er sikkert når riksadvokaten tar ut tiltale og saken kommer for retten. 

- Vi venter på at saken skal oversendes til retten. Det har kommet signaler fra etterforskningsledelsen om at det vil skje snart, sa Brynjulf Risnes til Journalen på onsdag.

Frode Berg ble arrestert av FSB, anklaget for spionasje, i Moskva 5. desember 2017. FSB mener den tidligere grenseinspektøren, som ble tatt med 3000 dollar i en konvolutt, har jobbet for å skaffe hemmlige dokumenter om den russiske nordflåten. Frode Berg har erkjent at han var på oppdrag for norsk etteretningstjenste, men nekter for at han visste hva som var hensikten med oppdraget.   

Spionasje har en strafferamme på 10-20 år i Russland. 

Emneord: