Musikk er viktig for Marte Wexelsen Goksøyr. Favorittbandet er Ole Ivars. Foto: Johanne Nese.
Portrett

Marte vil bli sett

Marte Wexelsen Goksøyr forteller om sitt liv som skuespiller med Downs syndrom.
Tirsdag, 24 september, 2019 - 20:00

Skuespiller Marte Wexelsen Goksøyr sliter til tider med å skaffe seg teaterjobber. Hun mener at flere regissører ikke behandler henne likt som de andre i bransjen, på grunn av at hun har Downs syndrom. 

– Når jeg søker jobb sier de bare at de skal ha meg i tankene, mens andre skuespillere får jobb. Jeg blir såra og jeg blir skuffa av det, sier hun.

Journalen besøkte Wexelsen Goksøyr hjemme hos henne på Bislett i Oslo og ble med henne da hun var gjest på Ashehougs hagefest tidligere i høst.

Saken fortsetter under radioportrettet.

Wexelsen Goksøyr har spilt på flere norske scener og skal i høst være med på filminnspilling for første gang. Hun har tidligere skrevet bøkene “Jeg vil leve” og “Samme hvem vi er”. Nå skriver hun på sin tredje bok.

Marte Wexelsen Goksøyr har alltid vært glad i kjendiser, og som barn drømte hun om å bli kjent selv.

– Jeg ville bli skuespiller, jeg ville bli forfatter, ja jeg ville bli kjent. Og de tingene er jeg nå i dag, forteller hun til Journalen.


Marte Wexelsen Goksøyr møtte blant annet Unni Lindell på Aschehougs hagefest. Foto: Johanne Nese