Staysman oppfordrer til å støtte Fattighuset. Foto: Karianne Stangeland

Staysman på besøk hos Fattighuset

Stian Thorbjørnsen (Staysman) hjelper de i Oslo som trenger det mest.
Torsdag, 10 oktober, 2019 - 21:52

- Man skulle ikke trodd at det skjer her i Oslo, og det skremmer meg. Derfor har jeg lyst til å være med å gjøre en forskjell her, forteller Staysman.

Staysman er artist og er kjent for å ha vært med på Paradise hotell og Gullrekka i NRK. Med stor suksess i musikkbransjen vil han gjerne bidra til gode formål, og denne gangen ble det Fattighuset i Oslo.

- Jeg fant Fattighuset nærliggende Kirkens Bymisjon, bare at her kommer man nærmere folka.

Stort trøkk

Hver uke er opptil 2000 mennesker innom Fattighuset og forsyner seg med mat og klær til seg og sine familier.

Men i det siste har det bitt mindre av begge deler. Før fikk de mat som snart gikk ut på dato i butikker, men nå har butikkene heller begynt med 50 prosent-salg. I tillegg er det mangel på klær på vinteren.

Hjelp til selvhjelp

Fattighuset ligger i Grønlandsleiret 39, og drives av mellom femten og tretti frivillige hver dag. De deler ut brød og boller fra dagen i forveien, og mat donert fra butikker. To dager i uken deles det ut klær. Fattighuset er avhengig av donasjoner for å gå rundt. I tillegg til utdeling, tilbys det frisørhjelp, norskkurs og andre sosiale og givende aktiviteter. 

- Målet er hjelp til sjølhjelp, forteller Eva Helen Moen Guldbrandsen, Fattighusets økonomiansvarlig. 

For mange er det å gå til Fattighuset knyttet til stor skam. Det 

- Her driver vi ikke med salg, men gir direkte til de som trenger det mest. Vi oppfordrer alle til å huske på oss når de rydder i skapet, eller velger hvor de skal donere, for her gjør vi en forkjell hver eneste dag, sier Gulbrandsen. 

Emneord: