Studenter uenige om Sats-kleskode

Studenter i treningskjeden SiO Athletica kommer med ulike perspektiv på Sats sin innstramning av klesbruk.
Fredag, 1 november, 2019 - 15:23

Sats skulle i dag, 1.10, innføre nye klesregler på sentrene sine. Forbud mot magetopp var en av endringene. Etter mye støy og mange negative tilbakemeldinger har de nå tillatt bruk av magetopp likevel. 

Før Sats valgte å gjøre helomvending, tok Journalen turen til SiO Athletica Centrum. Vi ønsket å få et studentperspektiv på denne saken. Ingen ansatte på senteret ville uttale seg om dette, men til gjengjeld fikk vi en uttalelse fra kommunikasjonsdirektør i SiO, Nine Langeland, på mail. 


Studentene som trente på Athletica var både positive og negative til Sats sitt forbud mot magetopper. Foto: Lars Olden Larsen

– SiO Athletica fokuserer på treningsglede for alle og ønsker ikke å bidra til økt kroppspress. Treningtøy skal derfor som et minimum dekke mage/rygg og rumpe. Vi innførte dette punktet i trivselsreglene i slutten av juni i år, og opplever at studenter flest setter pris på disse reglene.

Her kan du lese om sats sin helomvending og hva de sa til journalen: https://journalen.oslomet.no/2019/11/sats-tar-helomvending