Nest siste runde i Toppserien for kvinner. Foto: Ole-Marius Bakken

Ble ikke ny rekord

Arrangementet «Superrunder» skulle bidra til å slå den forrige runderekorden innenfor kvinnefotballen. Det klarte de ikke.
Tirsdag, 5 november, 2019 - 11:25

Nest siste runde i Toppserien for kvinner ble spilt lørdag 2. november. Dette var også bakteppet for «Superrunder», et tiltak i regi Toppfotball Kvinner som hadde som mål å sette ny runderekord i kvinnefotballen. Den gamle rekorden var på 4702 tilskuere. Lørdagens tall var på beskjedne 2778 – litt over halvparten av den gamle rekorden.   

Pilotprosjekt

Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner, mener at kampanjen hadde effekt selv om det ikke ble noen ny rekord:

– Foreløpig er dette bare et pilotprosjekt. Det ble ingen ny rekord denne gangen, men det var allikevel en tydelig økning i antall tilreisende.

Tror du været var en avgjørende faktor?  

– Nei, det blir for enkelt å skylde på været. Det tar tid å bygge et produkt, og det var langt fra overaskende at det ikke ble rekord. Det handler i hovedsak om den lokale interessen rundt klubbene.

Hun poengterer også at mye av grunnen til den gamle rekordens publikumsantall var avdukingen av Intility Arena, Vålerenga Idrett Forenings stadion.

Økt interesse

Det er ikke til å komme bort ifra at det fortsatt er langt flere som ser på Eliteserien enn Toppserien for kvinner. Selv om interessen for norsk herrefotball har dalt de siste årene så er tallene usammenlignbare. Under helgens oppgjør mellom Vålerenga og Brann møtte 5889 tilhengere opp på Intility. Altså, litt over tusen flere enn runderekorden for kvinner. Men Jørgensen kan allikevel informere om at interessen for kvinnefotballen har økt betraktelig de siste årene.

– Det er enorm forskjell på alle områder. Da snakker vi om mediedekningen, oppmerksom på sosiale plattformer og de kommersielle aktørenes interesse. Det eneste som gjenstår er publikumsoppmøtet.

Del to av kampanjen Superrunder går av skaftet 16.novemeber da sesongenes siste runde braker løs.

Emneord: