Journalen avslører

Kunsttyveriet i 1982: Gjerningsmann snakker ut

Journalen har snakket med en som påstår å ha tatt del i Norges største kunsttyveri noensinne.
Onsdag, 27 november, 2019 - 16:21

11. oktober 1982 ble åtte av verdens mest kjente malerier stjålet fra Nasjonalgalleriet. Politiet mottok over hundre tips og hadde mange teorier, men saken ble aldri oppklart. To år senere kom maleriene til rette i Tyskland. Gjerningsmennene ble imidlertid aldri tatt.

Sjåføren av fluktbilen har i alle år holdt tett om sin rolle i tyveriet, men har nå valgt å fortelle sin historie. Han var i 1982 engasjert i indiske Ananda Margas politiske fløy, Prout. Organisasjonen benyttet seg av både lovlige og ulovlige metoder for å finansiere en internasjonal sosialistisk revolusjon som skulle starte i østlige India.

Emneord: