Stykket spilles for første gang i Norge på Nationaltheatret. Foto: Anna Helene Folkestad

Forelska i Shakespear

Salen til Nationaltheatret var stappfull selv én uke etter at stykket hadde premiere i Norge.
Tirsdag, 26 november, 2019 - 20:36

Filmen Shakespear in love fra 1998 har vunnet flere Oscar-statuetter, og det er første gang forestillingen vises på en teaterscene i Norge. Stykket handler om den unge dikteren Will Shakespear, som forelsker seg i den teaterinteresserte rikmannsdatteren, Viola de Lesseps. 

Moderne stykke

Forestillingen bygger på hva kjærlighet er, og skal forestille Shakespears liv som ung og lovende når det berømte teaterstykket Romeo og Julie blir til. Selv om stykket spilles ut fra sent på 1500-tallet, kan publikum kjenne seg igjen.

Journalen snakket med en av de tilstedeværende publikummerne, for å høre om hvordan hun opplevde stykket.

– At stykket settes opp i Norge synes jeg er bra, fordi det er en fin måte å introdusere Shakespear til et publikum som ofte ønsker mer moderne stykker. Slikt holder man liv i det klassiske, sier Ronja Larsen (22), som har sett forestillingen. 


Inne i den majestetiske salen til Nationaltheateret ventet folk spent på hva som skulle møte dem på scenen. Foto: Anna Helene Folkestad

Selv om stykket er nokså moderne, er ikke Larsen helt fornøyd med fremførelsen

– Første akt var litt treg, og som Shakespearfan syns jeg fremførelsen av hans tekster var litt for modernisert og lite lidenskapelig, sier hun. 

Stykket skal vises helt frem til 27.februar.