Grorud-trener Eirik Kjønø speidet på Skottlands fotballandslag på oppdrag fra NFF. Foto: Fredrik Fjellvang
Speidet på mulig Nations League-motstander:

– Et lag vi har mulighet til å slå

Grorud-trener Eirik Kjønø var tirsdag kveld på plass i Glasgow for å se nærmere på Skottland. De kan fort bli Norges siste hinder på veien mot EM.
Torsdag, 21 november, 2019 - 14:37

Grorud-trener Eirik Kjønø satt ringside på Hampden Park da Skottland banket Kazakhstan 3-1 tirsdag kveld. Kristiansanderen var sendt ut på oppdrag fra NFF for å se nærmere på det som kan bli Norges siste hinder på veien mot EM neste sommer.

Samme kveld la han ut denne tweeten: 

– Ustabile

På Journalens spørsmål om hvordan han vil beskrive Skottland, svarer han slik: 

– De har sluppet inn ni mål i EM-kvalifiseringen, og vært ganske ustabile i prestasjonene. De har mange gode spillere, men samtidig ikke hatt de beste resultatene. Underveis har de også hatt en del rare forfall, og det kan virke som at alle ikke er like villige til å blø for drakten, sier Kjønø.

– Det blir viktig for Norge å ha god kontroll på kantene. De har gode kanter og offensive backer, fortsetter Kjønø. 

Det er ikke første gang den unge fotballtreneren er ute for å vurdere Norges kommende motstandere. Han hadde blant annet en viktig rolle i forarbeidet til kampen mot Spania i oktober, der Norge imponerte da de spilte uavgjort mot fotballstormakten. 

Hjemmebanefordelen

Nå er fokuset rettet mot Nations League-kampen(e) i mars. Første kamp ut er mot Serbia på Ullevaal den 26. Mars. Skulle Lars Lagerback og hans menn vinne den, kan det fort bli Skottland som står på motsatt banehalvdel i finalen fem dager senere. Vinneren der får EM-billetten. 

Og skulle det bli slik, tror Kjønø at mye avhenger av én ting.

– Norge og Skottland ligger ganske likt nivåmessig, men jeg tror det vil ha mye å si hvem som får hjemmebane. Skottland er sterke på Hampden Park (Skottlands hjemmebane), sier Kjønø, som før øvrig ble kåret til årets unge trener i 2018.