Magnus Myhrhaug Kristiansen var med da Norge spilte sin første landskamp i FIFA for snart ett år siden. I går var han og resten av landslagsgutta kun en straffesparkkonkurranse unna å seire mot stormakten Frankrike. Foto: Fredrik Fjellvang
Landskamp i eFotball:

Sekunder unna sensasjonell seier

Norge var sekunder unna et ellevilt comeback i landskampen mot Frankrike tirsdag kveld. Det ble imidlertid tap på straffesparkskonkurranse.
Onsdag, 20 november, 2019 - 21:14

Som regjerende verdensmester var Frankrike store favoritter før kampen mot Norge. 

Men Norge overrasket, og slo tilbake etter at Frankrike vant de to første kampene. Norge vant de to neste, og alt lå dermed til rette for et heseblesende oppgjør i den siste og avgjørende kampen. Der sto det 0-0 til full tid, og dermed var det duket for ekstraomganger.

De fleste trodde nok løpet var kjørt for Norge da Frankrike tok ledelsen der, men Magnus Myhrhaug Kristiansen og Chris Andre Skoglund ville det annerledes. Rett før fulltid utlignet de, og sørget med det for straffesparkkonkurranse. Der trakk franskmennene det lengste strået, men landslagsgutta sipper ikke av den grunn. 


Før kampstart var det, som seg hør og bør under landskamp, fremføring av de respektive nasjonenes nasjonalsanger. Foto: Fredrik Fjellvang 

Fornøyde tross tap

- Jeg føler dette er en seier for oss. Bare tenk om det skjedde med herrelandslaget - da hadde naturligvis folk vært i skyene over en vill prestasjon. For det er nettopp det dette er, en vill prestasjon, sier Bakken, som sammen med Skoglund vant den tredje kampen på straffekonkurranse. 

Bakken, som til daglig spiller FIFA for Strømsgodset i eSerien, mener kveldens prestasjon sier mye om hvor langt landslaget er kommet. 

- Det er fire av spillerne deres som er helt i verdenstoppen, og så blir det så jevnt. Det sier litt om nivået vårt også. Vi viser at når vi har dagen, så kan vi slå hvem som helst, sier Bakken.


Etter at siste kamp var unnagjort samlet de norske guttene seg for en “teamtalk”. Foto: Fredrik Fjellvang

Økende interesse

Magnus Myhrhaug Kristiansen, som til daglig spiller for Vålerenga, har vært med siden Norge spilte sin første landskamp i FIFA for rundt et år siden. Han er langt på vei enig med sin lagkamerat, men klarer fortsatt ikke å skjule skuffelsen sin helt når Journalen snakker med han umiddelbart etter kampslutt. 

- Det er selvfølgelig kjipt. Jeg følte vi hadde god kontroll, selv om vi slapp inn tidlig i første ekstraomgang. Når vi da klarte å komme tilbake, var jeg sikker på at vi skulle ta dem i straffekonken. Jeg synes vi uansett gjorde en bra jobb, og nå må vi se fremover, sier Kristiansen, som er imponert over hvordan nivået på eFotballen i Norge har hevet seg det siste året:

- Det har utviklet seg enormt. Det sier litt om nivået i Norge om dagen, når vi klarer uavgjort mot Frankrike. Det har vært veldig gøy å se utviklingen, legger han til.


Det var aldri trangt om plassen på Ullevaal Panorama, men de fremmøtte fikk i hvert fall valuta for pengene; Arrangementet var gratis. Foto: Fredrik Fjellvang

Lagkamerat Bakken er helt enig. 

- FIFA i Norge har egentlig eksplodert på den tiden. NM ble jo arrangert forrige helg, og folk som var der sier at nivåforskjellen - i år, kontra i fjor - var helt vill. Vi har tatt store steg som nasjon, og det viktigste har kanskje vært etableringen av eSerien, sier Bakken.