Jubileumsfesten fant sted i Ungdomshuset ved Norberg kirke. Foto: Ole-Marius Bakken

Kunst- og håndverksmarkedet feirer tjue år

Mange tok turen til Ungdomshuset på Korsvoll i anledning jubileet.
Onsdag, 27 november, 2019 - 10:12

Petter Wistner og kona Reidun startet markedet sammen med et par venner for 20 år siden. Det som begynte som en fritidsaktivitet skulle senere bli et svært populært arrangement for lokalbefolkningen. 

Ble inspirert av bestefar

Petter og Reidun er selv håndverkere. Han driver med tredreiing mens hun lager silkesløyfer. Paret flyttet til Hvaler for noen år siden, og har de siste årene ikke hatt noe med markedene å gjøre. Men i år kom initiativtagerne tilbake til Korsvoll for å feire det de startet opp for 20 år siden. På spørsmål om hva som fikk han til å begynne med tredreiing, svarte Petter følgende:  

– Jeg ble vel inspirert av bestefaren min. Som liten tok han meg ofte med til verkstedet sitt.

– Hvor mange pleier det å være på markedene?

– Det avhenger litt av været. Det kan være alt fra 300 til 700 besøkende. 


Petter og Reidun Wistner kom på ideen om å starte et kunst- og håndverkmarked på Korsvoll. Foto: Ole-Marius Bakken

Sosial faktor 

Tone Lie er en av årets medarrangører. Hun har vært med helt siden oppstarten. Tone lar seg begeistre over engasjementet fra lokalebefolkningen. For henne er det sosiale vel så viktig som den økonomiske gevinsten: 

– Det er mange av de samme som er her år etter år, og de blir sittende i flere timer for å snakke med hverandre. Det er hyggelig å se. 

Hilde og Morten er faste besøkende på kunst- og håndverkmarkedet. Den gode stemningen og det store mangfoldet av kunst- og håndverk-produkter gjør at de gladelig kommer tilbake, år etter år. 

– Hva tenker dere om kunst- og håntverkmarkedet? 

– Jeg synes det er svært flott og gøy å se håndlagde ting, svarer Hilde til Journalen. 


For Hilde og Morten er markedet en tradisjon. Her står de sammen med en av utstillerne, Karin Koch (midten). Foto: Ole-Marius Bakken

Det stilles krav til kunstnerne 

Selv om markedet er et lokalt arrangement som skal være tilgjengelig for alle, stilles det allikevel krav til utstillerne. Petter Wistner kan informere om at det er flere av utstillerne som driver med virket sitt på fulltid. 


Mange av utstillerne driver med kunst på heltid. En av dem er glassblåseren Pål Roland Janssen. Her ser vi noen av verkene hans. Foto: Ole-Marius Bakken