Søndagstur på Sognsvann er blant aktivitetene prosjektet jobber med. Foto: Privat

Prøver å få studenter i aktivitet

"Få flere studenter i aktivitet" er et SiO Atheltica prosjekt, som har vært i planlegging- og prøvefasen siden September.
Onsdag, 27 november, 2019 - 20:53

Lederen for prosjektet Lise Mari Semb, er også en personlig trener og instruktør hos Athletica. Hun har et mål om å få flere, ofte de mindre aktive studentene, i gang med fysisk aktivtet.

– Studiehverdagen kan generelt være inaktiv. Ofte blir du mye sittende stille i forelesning, selvstudier og i eksamensperioder sier Semb.

Prosjektet er fortsatt i oppbyggningsfasen, men Semb og andre samarbeidspartnere har allerede startet å teste ut ulike tiltak og planlegge neste semester. Aktiviteter som søndagsturer, utetrening i studentbyer og ti til femten minutters strekkøvelser på spisesteder og bibliotek er noen av det prosjektet har satt i gang i høst.

– Vi prøver å samarbeide med andre SiO avdelinger, blant annet SiO helse og SiO mat og drikke, for å nå ut flere studenter med ulike aktiviteter, sier Semb.


Noen av tingene som har blitt testet ut er blant annet eksamensstrekk og søndagsturer.  Foto: Angelo Benedetto (CC BY-NC-ND 2.0)

Hjelper med konsentrasjonen

Fysisk aktivitet er kjent for å ha positiv effekt på konsentrasjon og å takle stress. Det er noe prosjektet også ønsker å fokusere på. 

– Regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til økt aktivering i kroppen. Det kan bidra til å mestre hverdagen, øke trivsel og takle stress bedre. Dette kan bidra til at du opplever en generell ro i kroppen, som igjen fører til økt konsentrasjon og mer fokus på forelesninger eller i eksamenstiden, sier prosjektlederen.


Planen for våren er ikke helt klar, men ulike foredrag, kurs, søndagsturer og pop-up events er noen av tingene prosjektlederen Semb og andre involverte har sett på. Foto: Tony Alter (CC BY 2.0)

For alle studenter

Prosjektet er gratis og for alle, og man trenger ikke å være medlem i Atheltica for å delta på de ulike aktivitetene. Aktivitetene blir publisert på SiOs app eller facebook side.

– Her kan du enten melde deg på, eller møte opp dersom det er et åpent arrangement. Det skal være veldig lav terskel og mulig for alle sammen å møte opp, sier Semb.

Med dette prosjektet ønsker Semb å teste markedet for aktivitet med lav terskel, uten at det blir for høy intensitet.

– Rett og slett bare det å bidra til å spre et budskap om at litt er bedre enn ingenting, legger hun til.

Har du spørsmål eller innspill til hvor og hvordan SiO Athletica kan møte studenter til å bli mer fysisk aktiv, kan du ta kontakt på lise.mari.semb@sio.no eller @athletica_lisemari på Instagram.