Selv om studentene selv har oppgaver med knapp innleveringsfrist, vier de alltid litt tid til å hjelpe sine medstudenter. Sophia Zhichkina (venstre) og Eira Egner (høyre). Foto: Tobias Schildmann Mandt

Slitne journalistikkstudenter

Journaliststudentene ved OsloMet jobber iherdig for å få i land siste innlevering før eksamensperioden begynner.
Onsdag, 27 november, 2019 - 13:35

Siden 7. oktober har OsloMets journalistikkstudenter hatt medierullering på timeplanen. Tre nyhetssaker skal produseres på 10 dager, før de igjen begynner på nytt, med tre nye saker.

Dette gjentar studentene i tre runder fram til perioden tar slutt 27. november.

Når studentene er ferdig med perioden, skal de ha laget minst en radiosak, en videosak og en bildeserie - i tillegg til en rekke sidesaker.

Endelig ferdig

Eira Egner forteller at det har vært veldig spennende og lærerikt.

– Jeg føler meg litt trist fordi noe så fint er over, men samtidig er det deilig å endelig være ferdig, sier hun.

Sigve Mejdal studerer fotojournalistikk, men er også med på medierullering.

– Det har vært slitsomt, vi som studerer fotojournalistikk har i kombinasjon med medierullering også hatt andre oppgaver å besvare samtidig, så det har vært stressende. I tillegg føler jeg det har vært mer krig om sakene under denne rulleringen, siden det er så mye julesaker nå, forteller Mejdal.

Stolt

Heidi Røsok-Dahl er emneansvarlig for journalistikkstudentene og er stolt av hva de har fått til.

– Tre saker på to uker er ikke mye. I det virkelige liv kan man risikere å måtte lage tre saker på to timer. Dersom man hadde planlagt godt, ville ikke arbeidsmengden blitt så stor mot slutten.

– Men jeg har stor forståelse for at studentene er slitne nå, og jeg er veldig stolt av dem.


Flere av studentene sitter gjerne på skolen helt til de blir kastet ut, for å bli ferdig med sakene sine. Foto: Tobias Schildmann Mandt