Regnværet hindret ikke de fremmøtte fra å vise sin støtte. Foto: Mali Steinsli Austad

Changemaker: — Norge må ta mer ansvar

Fredag var flere klimaengasjerte samlet foran Stortinget for å vise at Norge må ta mer ansvar på FNs klimaforhandlinger.
Tirsdag, 26 november, 2019 - 11:50

I desember drar Norge til Madrid for å delta på FNs klimaforhandlinger. I den anledning arrangerte ungdomsorganisasjonen Changemaker en markering. De ønsker at Norge skal ta mer ansvar på forhandlingene. I ryggen hadde de 32 andre organisasjoner, som ønsket å støtte saken.

Embla Regine Mathisen, leder i Changemaker, mener det er viktig å vise at Norge har et press på seg til å ta mer ansvar. 

– Vi ønsker spesielt to ting, og det er at Norge må drastisk øke sitt bidrag til klimafinasiering, spesielt til klimatilpasning. I tillegg må Norge sitt mål for utslippskutt innen 2030, økes til minst 53 %, forteller Mathisen.

Kravene deres er rettet mot Ola Elvestuen og den norske delegasjonen som skal reise til Madrid. Journalen har vært i kontakt med klima- og miljødepartementet. De hadde ikke mulighet til intervju, men statssekretær Sveinung Rotevatn har sendt kommentar på Changemakers krav på mail. Deler av kommentaren kan du høre i radioreportasjen. 

 

Emneord: