Fra 2020 skal blir det endringer når du bestiller på nett fra utlandet. Foto: Nadir Hashmi (CC BY-NC-ND 4.0).

350-kronergrensa er opphevet

Fra april vil det kunne koste deg dyrt om du bestiller varer fra utlandet.
Fredag, 17 januar, 2020 - 11:59

Den 1. januar 2020 ble toll- og avgiftsfritaket på varer under 350 kroner fjernet. Dette gjelder i første omgang næringsmidler, særavgiftsbelagte varer og restriksjonsbelagte varer. Det vil si varer som mat, godteri, brus, kosttilskudd, tobakk og alt som kan konsumeres av mennesker. 

Fra 1.april er det planlagt å avvikle 350-kronersgrensen for øvrige varer. Det eneste unntaket er klær hvor man kan bestille for opp til 3000 kroner før det vanker toll. 

– Med dette fjernes konkurranseulempen norske butikker har hatt fordi handel for småbeløp over nett har sluppet avgifter. Nå fjernes fritakene. Det bør norsk næringsliv være godt fornøyd med, sa finansminister Siv Jensen i en pressemelding før jul. 

Kan koste deg dyrt

Ifølge Dinside vil det også komme et fortollingsgebyr på 299 kroner hvis du handler fra en nettbutikk som ikke ordner det for deg. Etter alt av avgifter er lagt til, vil summen derfor bli flere hundre kroner høyere enn utgangspunktet. 


Totalsummen ved innkjøp av et kilo sjokolade til 93 kroner med tillegg av frakt på 83 kroner. Foto: Skjermdump fra tolletaten

 

Emneord: