Kunstig intelligens vil være viktig for å opprettholde et bærekraftig velferdssamfunn, sier digitaliseringsministeren. Illustrasjonsfoto: Collision Conf/ Flickr (CC BY 2.0)

Ny strategi for kunstig intelligens

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup vil at vi skal jobbe smartere og mer effektivt.
Onsdag, 15 januar, 2020 - 10:50

Regjeringen melder i en pressemelding at digitaliseringsminister Nikolai Astrup har lagt frem den nasjonale strategien for kunstig intelligens (KI). 

Astrup uttaler blant annet at vi må jobbe smartere og mer effektivt i framtiden for å opprettholde et bærekraftig velferdssamfunn. Kunstlig intelligens vil bli viktig for å lykkes med det, mener han. 

Strategien omhandler blant annet grunnleggende forutsetninger for å utvikle og bruke kunstlig intelligens. Den inneholder også en rekke etiske prinsipper for bruk og utvikling av kunstig intelligens i Norge.

– Vi må utnytte innovasjonskraften som ligger i kunstig intelligens. Men vi mener at dette må skje på en etisk måte som respekterer menneskerettighetene, personvernet og demokratiet, uttaler digitaliseringsministeren.