Rekruttering til matfagene er vesentlig dersom Norge skal bli en matnasjon innen 2030. Foto: Landbruks- og matdepartementet (CC BY-ND 2.0)

Vil gjøre Norge til en matnasjon

Innen 2030 skal Norge bli en matnasjon - men først må rekrutteringen til matfagene bli bedre.
Fredag, 17 januar, 2020 - 11:43

På torsdag inviterte landbruks- og matminister Olaug Bollestad nærningsdelegasjonen til et dialogseminar. Der ble det diskutert hvordan Norge skal bli en matnasjon innen 2030.


Næringslivsdelegasjonens dialogseminar 2020. Foto: Landbruks- og matdepartementet (CC BY-ND 2.0)

Det er stor mangel på faglærte kokker i Norge. Det er behov for 800-1000 flere kokker på landsbasis for å dekke behovet for hoteller, restauranter og serveringsstedet, melder reiselivet. 

Matfagene på videregående skole behøver derfor høyere søkertall og mindre frafall. 

Regjeringens nye strategi skal kartlegge hva slags kompetanse fremtidens bransje trenger, og hva som må til for å rekruttere flere unge i framtiden, ifølge en pressemelding på regjeringens hjemmesider.  

Innen 2030 ønsker regjeringen at Norge skal bli en matnasjon hvor mat “…[er] en kilde til matglede, stolthet, god helse og fellesskap i hele befolkningen, og er et synlig element i turistlandet Norge.”

Emneord: 
Tags: