Ulf Nilseng er danser og koreograf. Han mener offentlig støtte til kunsten er helt avgjørende for samfunnsutviklingen. Foto: Tale Hendnes

– Ingen støtte til kunst

– Ingen kunst burde få statlig støtte, sier Silje Hjemdal (Frp), fri kunst bør være fritt regulert av markedet. – Hva skal vi gjøre da, spør Jørgen Knudsen i Kulturrådet, bare spise laks?
Tirsdag, 3 mars, 2020 - 13:55

I et åpent spørsmål til kulturminister Abid Raja stiller Frp-politiker Silje Hjemdal spørsmål ved at prosjekter som innebærer nakenhet, kroppsvæsker og avføring får statlig støtte. I sin kritikk trekker hun blant annet frem forestillingene til danser og koreograf Ulf Nilseng. – Hvis hun hadde sett forestillingen er jeg overbevist om at hun hadde syntes det var kjempefint, og tenkt at dette var verdt å bruke penger på, sier Nilseng. 

 

Emneord: