Askild Hagen

Mannen bak vitsene til fredagstacoen

Når tekstforfatter Askild Hagen (56) ikke skriver for Nytt på nytt, er han gjerne å finne med en mikrofon i hånden rappende på bred hedmarksdialekt.
Onsdag, 9 september, 2020 - 19:40

– Hadde jeg kunnet velge i dag, så ville jeg jobbet med musikk, sier Hagen til Journalen.

Siden Nytt på nytt gikk av stabelen i 1999, har han vært en av tekstforfatterne som har sørget for satiriske latterkorn til fredagstacoen hver uke. Men ved siden av vitsene, produserer han også musikk fra hjemmestudioet sitt, alt fra seriøs musikk til tullete rap på hedmarksdialekt.

– Det er for få karer i 40-50 åra som driver med rap, sier Hagen, som er født og oppvokst på Hamar.

Selv om han helst skulle ha jobbet med musikk, er det tekstforfatter på Nytt på nytt som er jobben hans. Fra et dunkelt kontor på NRK setter Hagen dagsaktuelle temaer på spissen, i samarbeid med de vi hjemme ser på TV. 

Toppbildefoto: Ivar Kvistum.