TOM HYLLE: Flere apoteker går nå tomme for pyriseptflasker på 100ml. Foto: Hina Haagensen

Apoteker tomme for pyrisept

Flere apoteker får ikke pyrisept levert. Nå går butikkene tomme.
Tirsdag, 13 oktober, 2020 - 09:30

Rens og desinfiseringsproduktet pyrisept brukes i de fleste hjem for rensing av små og store sår og utstyr. Nå får ikke lenger apotekene produktet i 100ml flaske levert, det er blitt tomt i butikkhyllene. 

Stopp i leveranse

Pressekontakt for Apotek 1, Karina Eidukaitis, meddeler at leverandør ikke har levert pyrisept siden august. De har vært i kontakt med leverandøren sin Karo Pharma, uten å få tydelig svar på grunnen til avviket. Noen apoteker har enda på lager, mens andre gikk tomme allerede i slutten av september.  


Apotek 1 har vært tomme for pyrisept siden slutten av september. Foto: Hina Haagensen 

Vitus Apotek har trolig ikke hatt avvik i leveransen. Deres leverandør er Norsk Medisinaldepot. De har pyrisept på lager i alle varianter, bekrefter pressekontakt Lina Bysveen. Hun vil ikke oppgi produsent. 


Vitus Apotek har pyrisept i butikkene sine. Foto: Hina Haagensen 


Pyriseptflaske 100ml. Foto: Hina Haagensen Hina Haagensen

Problem i produksjonen 

– Mangelen på pyrisept skal skyldes problemer med produskjonen, meddeler Maria Michalsen fra Karo Pharma. Nærmere detaljer vet hun ikke og kan ikke oppgi produsenten.

Forventes tilbake i hyllene 

Legemiddelet er forventet tilbake i butikkene allerede i uke 42, ifølge ansatte i Apotek 1. I mellomtiden er produktet tilgjengelig som salve. De legger vekt på at det også finnes andre tilsvarende produkter som kan erstatte pyriseptflasken.


I apotekhyllen mangler pyrisepten. Foto: Hina Haagensen 

 

Emneord: