BI legger opp til digital undervisning ut semesteret. Her fra BI's campus i Nydalen. Foto: Marthe Laurendz Jensen

BI avlyser fysisk undervisning i Oslo

Legger opp til digital undervisning ut semesteret.
Torsdag, 29 oktober, 2020 - 13:51

Etter de økende smittetallene i Oslo har Handelshøyskolen BI bestemt seg for å avlyse all fysisk undervisning på campus Oslo ut semesteret. Det skriver de i en artikkel på sine nettsider, onsdag.

Avlyser undervisning etter økende smitte

– Nå ser vi en økende smittetrend, og spesielt blant de unge. Som en utdanningsinstitusjon med flere tusen unge studenter ønsker vi å støtte helsemyndighetenes arbeid for å begrense smitten i Oslo og Bergen, både for å redde liv og for å tilrettelegge for en så tradisjonell julefeiring som mulig, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.

De opplyser om at siden mandag 19. oktober er det registrert 5 smittetilfeller blant studenter ved campus i Oslo.

– Vi har besluttet at resten av undervisningen kommer til å foregå digitalt ut semesteret, fra og med 30. oktober. Vi kommer ikke til å ha noe fysisk undervisning, sier Ole Petter Syrrist-Leite, som er kommunikasjonssjef på BI, til VG.


BI-student Martin Brandsrud (20) sier han synes det er kjipt at undervisningen nå vil bli utelukkende digital. Foto: Privat

Studenter synes det er sørgmodig

Martin Brandsrud (20) er student ved BI i Oslo og sier han synes det er kjipt at undervisningen nå blir digital. Han forteller at føler han får best læringsutbytte når undervisningen er fysisk.

– Jeg vet at mange av mine venner samt jeg lærer best av å være fysisk til stede i et klasserom, sier han.

Han er redd for at det skal bli vanskelig å konsentrere seg når all forelesning blir digital.

– Når man må sitte hjemme blir det fort slapt og det er vanskeligere å fokusere, for man blir lett distrahert. Dessuten trives jeg godt på skolen, avslutter han.

Har tro på fysisk undervisning til nyåret

Rektor Henjesand sier han har tro på at det kan åpnes for fysisk undervisning allerede til nyåret.

– Dersom vi alle er flinke til å følge anbefalingene som har kommet nå, kan vi raskere åpne opp for undervisning til nyåret. Jeg vil derfor oppfordre alle studenter og ansatte om å følge de rådene som er gitt og overholde smittevernsreglene fremover, forteller han.

Kan også bli aktuelt i Bergen

Beslutningen gjelder foreløpig bare campus i Oslo, men BI opplyser på sine nettsider at det også kan bli aktuelt for campus i Bergen etter at smittetallene også der har økt betraktelig de siste ukene.

BI skriver på sine nettsider at studentene ved campus Bergen vil få direkte informasjon om hvordan opplegget blir videre i løpet av fredag 30. oktober.

Emneord: