Haslum Håndball kjørte over Elverum i årets rosa sløyfe-kamp. Foto: Victor Benoni Orheim Iversen

Haslum ydmyket Elverum

Søndag kveld gikk Elverum på en skikkelig smell mot Haslum.
Tirsdag, 13 oktober, 2020 - 13:53

Søndag 11. oktober var det duket for eliteseriekamp i Nadderud Arena. Haslum tok imot Rema1000-ligaens klare favoritt, Elverum, i årets rosa sløyfe-kamp. Stian Andre Brevik (27) ble banens beste spiller for Haslum, som vant 31-23. Han var svært fornøyd med kampens resultat.

– Søndagens kamp var deilig. Vi var rett og slett bedre enn Elverum i alle spillets faser, sier 27-åringen.


MÅLJEGER: Stian Andre Brevik (27) skårer 8 mål i søndagens kamp mot Haslum. Foto: Victor Benoni Orheim Iversen

Haslum hadde mye å revansjere etter en overraskende dårlig kamp mot Fjellhammer. Elverum var klare favoritter til å vinne kampen på søndag, men Brevik var klar over hva som skulle til for å ta poeng mot favorittene.

 – Selv om vi var underdogs mot Elverum, så visste vi at med godt forsvarsspill og disiplinert angrepsspill hadde vi absolutt muligheter. Vi sto tett i forsvar og hadde et godt målvaktsspill som resulterte i mange enkle kontringsmål. Samtidig tok vi nesten bare riktige avslutninger, sier Brevik.

Preget av tekniske feil

Elverums Simen Schønningsen (24) er enig med det Brevik sier.

– Vi spiller vår dårligste kamp så langt. Mye dårligere enn forventet. Samtidig treffer Haslum på så å si alt, og fortjener ros. Vi har blant annet 12 tekniske feil, som resulterer i 12 kontramål for Haslum. Vi må gå i oss selv, lære og gå videre, forteller Schønningsen.


Simen Schønningsen (24) og Elverum har vunnet mot FC Porto i årets Champions League. Haslum ble derimot for sterke. Foto: Beate Oma Dahle

Viktig markering

Kampen var en såkalt rosa sløyfe-kamp og Haslum spilte derfor kampen i rosa underdel. Årets kamp ble markert uten auksjon og uten salg av rosa sløyfe-pins fra Kreftforeningen. Dette var naturlig nok på grunn av pandemien. Daglig leder, Tom-Eirik Skarpsno (39), mener det er viktig å gjennomføre et slikt arrangement.

– Det er en viktig kamp også utenfor banen med tanke på rosa sløyfe. Liv og helse er viktigere enn idrett, men når vi kan bruke den sportslige arenaen til å fronte en slik sak er det bare positivt. Håper så mange som mulig bryr seg og viser det, sier han.

Skarpsno er også svært fornøyd med søndagens resultat.

– For Haslums del var denne kampen årets toppunkt. Klart beste prestasjon på lang, lang tid. Det var gøy, motiverende og inspirerende å se toppnivået til laget. At kampen var mot Elverum gir også en spiss på det hele, sier han.

Emneord: 
Tags: