På Coop Extra Bislett er julebrusen allerede å se i hyllene. Foto: Carmen Sjøhaug

Julebrusen er tilbake

Julebrusen er igjen tilbake i hyllene, til både fryd og frustrasjon. Er det for tidlig?
Onsdag, 14 oktober, 2020 - 12:24

I butikker landet over er hyllene igjen blitt fylt med både julebrus og pepperkaker før Halloween. Hvert år diskuteres det om julebrusen selges for tidlig. Enkelte mener den burde være ekslusiv for julemåneden, mens andre synes det er fint å kunne nyte den litt lenger.

Ødelegger julestemningen

Susanne Andersen (59) er en av kundene som mener det er for tidlig å selge julebrus før Halloween.

– Julebrus hører til jula, og burde selges i desember, sier hun.

Andersen legger til at hun forstår at produktene vil bli solgt så lenge det finnes etterspørsel.

Sol Vindstad (18) mener også at det er for tidlig å selge julebrus i oktober.

– Det fjerner mye av magien rundt jula, og ødelegger på en måte julestemningen litt. Jeg kunne ønske at den kom i desember, så man hadde noe å glede seg til. Det blir liksom ikke så spesielt når den selges flere måneder før jul, sier hun. 

Litt tidlig, men kjøper uansett

Vi har også de som ikke deler denne tanken om at julebrus hører til desember, og velger å drikke favorittbrusen hele høsten.

Maja Rist (19) er en av de som pleier å kjøpe julebrus før desember.

– Jeg er vel kanskje enig i at det er litt tidlig å selge det i oktober, men den er så digg at jeg pleier å kjøpe uansett. Før prøvde jeg å unngå det, men ble så frista at jeg bare måtte. Den er jo så god at det blir for lite å kun drikke den i desember, sier hun. 

Det er vel ingen tvil om at julebrusen er populær blant mange, til og med så populær at flere mener den nærmest burde være hellig. Andre tenker at vi heller bare skal nyte den så lenge vi har mulighet. Uansett hvordan man ser på saken kommer nok julebrusen til å være til glede for mange, både før og etter Halloween.

 

Emneord: