Utbyggingen av de nye studenthyblene skal begynne mot nyåret. Illustrasjon: HRTB Arkitekter

Ny studentby i Lillestrøm

SiO har vedtatt å bygge 310 nye studentboliger i Lillestrøm, kun 10 minutter med toget fra Oslo sentralstasjon.
Tirsdag, 13 oktober, 2020 - 10:43

Hovedstyret i SiO har i samarbeid med Lillestrøm kommune vedtatt å starte utbyggingen av studentbyen allerede mot slutten av 2020, slik at to nye bygg står klare til bruk i 2022. Dette skriver SiO i en pressemelding.


Studentbyen skal reises på tomta til gamle Lillestrøm sykehus. Foto: Amalie Bernhus Årtun

Sentrumsnært

De nye studentboligene ligger sentralt plassert i Lillestrøm. Innen få minutters gange befinner du deg på Lillestrøm stasjon, der toget tar deg til Oslo sentrum på 10 minutter. 


Lillestrøm stasjon er knutepunktet for kollektivtransporten i nærmområdet. Foto: Amalie Bernhus Årtun

Planene gjennomføres

Den 7. Oktober la regjeringen fram sitt forslag til statsbudsjett for 2021, der de foreslår kutt i antall nye studentboliger som skal utbygges. Eiendomsdirektør i SiO, Trond Bakke, kan fortelle at forslaget ikke vil påvirke planene i Lillestrøm.

– Vi har inngått kontrakt med entreprenør og regner med å være i gang før nyttår, sier Bakke. 

Ment for alle

Nina Langeland er kommunikasjonsdirektør i SiO. Hun forklarer til Journalen at studentboligene i Lillestrøm ikke kun er ment for de som studerer på Kjeller, men for alle studenter som er tilknyttet SiO. 

– Mange velger hvor de skal bosette seg basert på livssituasjonen deres utenfor skolen. Flere som studerer i Oslo velger å bo i Lillestrøm på grunn av kjæreste eller familie, mener Langeland. 

Stortrives i Lillestrøm

På Åråsen i Lillestrøm ligger det allerede en studentby som rommer 169 hybler. Her bor OsloMet-studenten Medeina Bagociute (20). Hun hører til campusen på Pilestredet, men trives godt med å bo utenfor storbyen. Hun forklarer at det er flere grunner til at hun valgte å bo i Lillestrøm. 

– Jeg synes Oslo kan være litt skummelt, så her kan jeg være nærmere familien og vennene jeg har rundt Lillestrøm. Sammenlignet med de som bor i studentbyene i utkanten av Oslo bruker jeg ikke noe lenger tid til skolen, mener Bagociute. 


Medeina Bagociute nyter studenttilværelsen. Foto: Amalie Bernhus Årtun

Bagociute forklarer videre at hun betaler nærmere halvparten av leia til tilsvarende hybler i Oslo. Dette var en avgjørende faktor i valg av bosted.

– Det negative er at jeg må betale dyrere månedskort på kollektivtransport inn til byen, sier Bagociute. 

Bagociute er fornøyd med hvor fort hun fikk hybelen etter hun søkte, da det var mange ledige boliger på Åråsen. Hun mener dette skyldes at det er få studenter i Oslo som ønsker å bo i Lillestrøm. 

Mindre pes


Olaf Engen trives med å bo i Oslo. Foto: Amalie Bernhus Årtun

Olaf Engen er en av mange OsloMet-studenter som bor i SiO sine studentboliger i Oslo. Han er fornøyd med å bo så nærme skolen, men ser potensialet i Lillestrøm Studentby. 

– Lillestrøm er sentralt samtidig som det er mindre støy og pes enn i Oslo. Dessuten er det nærmere marka, sier Engen. 


Rolige omgivelser i nærområdet til Lillestrøm studentby. Foto: Amalie Bernhus Årtun

 

Emneord: