Moskenes er en av kommunene der enkelte er misfornøyd med restriksjonene. Foto: Carmen Sjøhaug

Mener restriksjoner er urettferdige

I Moskenes kommune er det ingen koronasmittede. Bør kommunene kunne ha egne regler?
Onsdag, 25 november, 2020 - 12:15

22. november ble det registrert 143 koronasmittede i Oslo. I Moskenes kommune ble det samme dag ikke registrert ett eneste smittetilfelle. Moskenes har i likhet med de andre lofotkommunene ikke blitt like hardt rammet av den andre bølgen slik som større byer.

Allikevel er det også der strenge restriksjoner, spesielt for serveringsteder. Skjenkestopp etter klokken 24 og forbud mot å slippe inn nye gjester etter klokken 22 er noen av tiltakene. Noen synes at dette er urimelig, og at det burde finnes andre regler for kummuner der smitten er betydelig mindre.

– Urettferdig

Stina Sedeniussen jobber på et serveringsted i Vestvågøy kommune og mener tiltakene er for strenge.

–Jeg synes det er urettferdig og gir bedrifter større utfordringer enn nødvendig. Folk må permitteres og mange restauranter og barer har stor omsetningssvikt på grunn av de strenge tiltakene. Såklart er smittevern viktig, men når folk mister jobben uten at det er et eneste smittetilfelle, blir tiltakene vanskelige å forstå, sier hun. 

Nasjonale tiltak

Tiltakene som innebærer skjenkestopp etter klokken 24 og forbud mot nye gjester etter klokken 22 inngår i de nasjonale tiltakene regjeringen la frem tidligere i høst. Det vil si at ingen kommuner eller bygder er unntatt disse reglene, selv om de har mindre tilfeller. Altså kan ikke kummunene selv regulere dette etter antall smittede eller risiko for smitte. 

Emneord: