Piniel Demisse er feltverver for SOS-Barnebyer. På tross av pandemien, føler hun seg trygg på jobb. Foto: Christine Tram Le

Gatevervingen fortsetter

I oktober hadde Oslo kommune en rekordhøy smitte. Organisasjoner følger en felles veileder for feltverving, og fortsetter verving i gatene.
Onsdag, 4 november, 2020 - 15:54

Mange organisasjoner er helt avhengige av feltverving, der det er dems største inntektskilde. Innsamlingsrådet følger smittesituasjonen i Oslo nøye og kommer med anbefalinger, så feltververe kan gjøre jobben sin på en trygg måte.

Ny veileder fra Innsamlingsrådet

Innsamlingsrådet er en bransjeorganisasjon som arbeider for å forbedre forholdene til organisasjoner som driver innsamlingsarbeid for å finansiere sine prosjekter. I mai utarbeidet de «Nasjonal veileder for feltverving under pandemi i Norge», en felles veileder for feltverving i Norge under en pandemi.

Mandag 26. oktober kom det nye retningslinjer og strengere reguleringer fra Folkehelseinstituttet (FHI). Med det har innsamlingsrådet lagd en ny veileder. I den står det blant annet at det skal holdes en meter avstand, ververe skal helst bruke munnbind og nettbrett skal desinfiseres mellom bruk.

Det er i tillegg blitt tatt i bruk en roteringsliste. Den fordeler geografiske områder mellom organisasjonene som hver av dem skal holde seg innenfor.

– Roteringslisten fantes allerede før koronapandemien, men ble løftet opp igjen i sommer, sier generalsekretær Siri Nodland.

Nodland meddeler at de har fått inn få klager på feltverving, og praksisen vil fortsette så lenge det fremstår som trygt for alle parter. Situasjonen vurderes fortløpende med ukentlige møter.

Har ikke møtt motstand på gata

Piniel Demisse jobber som feltverver for den humanitære organisasjonen SOS-Barnebyer på fulltid. Etter de nye restriksjonene har de vært ekstra forsiktige og vært nøye med å overholde tiltakene. Selv har hun blitt mer bevist på avstand, munnbind og anitbac.

– Jeg har ofte unngått å stoppe folk med munnbind hvis jeg ikke har på munnbind selv i tilfelle de synes det er ukomfortabelt.

Demisse har ikke opplevd at noen har reagert på at de står på gata midt under en pandemi.

– Det er ingen som reagerer på at det er pandemi og at jeg likevel står på gata, vi prøver jo å gjøre alt rett for vår egen skyld men også for andre mennesker.

Det har derimot blitt utfordrende å verve med munnbind på.

– Det har blitt vanskeligere når vi må bruke maske, ettersom man ikke kan kommunisere med hele ansiktet.

 

Emneord: 
Tags: