Alexandra Nygaard Myhre og Ella Eikseth Aas selger både kaffe og kake til inntekt for ungdommen i Colombia. Foto: Kristine Brunvand.

Hjelper ungdom i Colombia

3. november ble Operasjon Dagsverk arrangert, og norsk ungdom stilte gladelig opp for å hjelpe ungdom i Colombia.
Torsdag, 3 november, 2016 - 12:20

3. november er dagen hvor norsk ungdom gir bort en skoledag for å gi andre mennesker muligheten til utdannelse. Operasjon Dagsverk (OD) er den største solidaritetsaksjonen for norsk ungdom, og arrangeres nå for 52. gang. I år går inntektene til et prosjekt kalt “Snu fortida!”, som går ut på å hjelpe ungdommen i Colombia. På ODs nettsider står det at ungdommen i Colombia har en begrenset stemme, og at skolen ikke nødvendigvis er et trygt sted for elevene. De understreker at prosjektet er av, med og for ungdom. 

Synes det er viktig

Ved et trikkestopp på Bislett står Alexandra Nygaard Myhre (14) og Ella Eikseth (14) Aas. Disse to, som flere titusener av andre norske skoleelever, gir en dag av sin utdannelse i dag for å hjelpe de som trenger det. Det er mange som velger å jobbe for en arbeidsgiver, enten det er i butikk, på en skole eller noe helt annet. Disse to jentene på fjorten år har valgt å tilby forbigående litt energi i det kalde høstværet.

Fakta: Operasjon Dagsverk

  • Arrangert for første gang i 1964.
  • Bygger på solidaritet av, med og for ungdom.
  • Samler inn ca. 30 mill. kroner hvert år.
  • I år går pengene til ungdom i Colombia.
  • 479 skoler deltar i prosjektet i år.

Kilde: www.od.no

Både Alexandra Nygaard Myhre og Ella Eikseth Aas synes det er viktig å jobbe i dag. 

- Pengene går til noe veldig fint. Vi har lyst til å hjelpe de som trenger det i Colombia. Det er ikke alle som har det så bra som oss. 

- Vi selger boller, kake, kaffe, men det har vi ikke mer igjen av da. Og te og toddy, men det er nesten tomt, det også.

Opplever folk som generøse

Til tross for at det i dag er minusgrader, synes ikke jentene at det gjør noe. 

- Det er litt kaldt å stå her, men det er verdt det. Man møter så mange hyggelige folk. Det er mange som kommer og kjøper, og de fleste gir mer penger enn de egentlig trenger. De er generøse, så det er veldig hyggelig. 

 

 

 

Emneord: