President Juan Manuel Santos har jobbet hardt for å få igjennom fredsavtalen. Ministerio TIC Colombia/Flickr.com

Nytt forsøk på historisk fredsavtale

Etter et mislykket forsøk på Fredsavtale i Oktober, prøver den Colombianske regjeringen igjen å få igjennom en avtale.
Torsdag, 24 november, 2016 - 11:46

2. oktober skulle bli dagen Colombia fikk gjennomført en historisk fredsavtale mellom regjeringen og Farc-geriljaen. En folkeavstemning ble avholdt i forkant, der det skulle stemmes for eller i mot fredssavtalen.

Resultatet ble et svært uventet nei. Den Colombianske regjeringen har endret punktene i avtalen, og gjør nå et forsøk på å ende den nesten 60 år lange konflikten i landet.  

Avtalen vil bli signert torsdag 24. november og vil denne gangen ikke gå gjennom en folkeavstemning, men skal heller bli avgjort i kongressen. Opposisjonen til fredsavtalen mener fortsatt at Farc-geriljaen ikke får straff nok for brudd på menneskrettighetene, i konflikten som har drept over 260 000 mennesker. 

Emneord: