Kun i Danmark og Frankrike er befolkningen mer fornøyde enn i Norge. Foto: Journalen/arkiv.

Halvparten mener regjeringen bør gjøre mer

53 prosent av nordmenn mener regjeringen bør øke innsatsen for å bedre den sosiale og økonomiske tryggheten i landet.
Onsdag, 20 mars, 2019 - 14:51

Gjennom undersøkelsen “Risks That Matter” har OECD spurt et representativt utvalg på 22 000 personer fra 21 medlemsland om sosial og økonomisk trygghet. I Norge mener 53 prosent av befolkningen at myndighetene bør gjøre mer for å trygge deres sosiale og økonomiske sikkerhet.

Bare franskmennene og danskene er mer fornøyde enn nordmennene. I Frankrike svarer 49 prosent av befolkningen at myndighetene bør ta ytterligere grep, i Danmark er tilsvarende tall 46 prosent. Hellas har den minst fornøyde befolkningen. 92 prosent av den greske befolkningen mener myndighetene bør gjøre mer for å trygge deres framtid.