I månedsskiftet september/oktober var det gamle 50- og 500-sedler til en verdi av 4,6 milliarder, ute blant Norges befolkning. Foto: Laila-Irene Egner Reierstad

Fredag kan du ikke bruke disse lenger

Den 18. oktober utgår 50- og 500-sedlene. Norges Bank anbefaler alle å bruke eller sette disse pengene inn på kotoen innen fredag.
Onsdag, 16 oktober, 2019 - 13:21

Innen fredag, bør Norges befolkning ha satt inn eller brukt de gamle 50- og 500-sedlene. Etter denne datoen må de leveres direkte til Norges Bank, hvor de kan leveres uten gebyr fram til 2029.

Norges Bank publiserte denne påminnelsen 3. oktober. I tillegg har flere butikker og kafeer hengt opp lapper som en påminnelse til innbyggerne.

 


Ziva jobber på Kafe Eva i Pilestredet 48.                       

Foto: Eira Egner

Vil informere

I blant disse er Kafe Eva på OsloMet. Ziva, som jobber i kafeen, kan fortelle Journalen at hun hengte opp lappen for en uke siden. Hun synes det er viktig at elevene blir opplyst. 

– Det er overraskende mange som har begynt å betale med sedler etter at jeg hengte opp lappen, forteller Ziva. 

 


Selma Roberg.                        

Foto: Julie Horpestad

Usikker 

– Jeg er usikker på hva som skjer 18. oktober, sier studenten Selma.

I det hun fikk informajsonen, gikk det opp et lys. Da fortalte hun at man også kan levere inn sedlene i 10 år framover. Hun har ikke vekslet inn sine enda, men sier hun har oversikt over hvor mye hun har, slik at hun får gjort det før fredag. 

 

Emneord: