IAG, selskapet som eier både British Airways og spanske Iberia, kjøper nå Air Europa. Foto: Sigmama/Flickr.com (CC BY 2.0)

Flygigant blir ny eier av Air Europa

I en uttalelse gitt på mandag sier International Airlines Grop (IAG), at de kjøper det spanske selskapet Air Europa. Selskapet selges for 10 milliarder norske kroner.
Onsdag, 6 november, 2019 - 13:23

Flyselskapene i Europa blir færre men mektigere etter som selskaper oppkjøper hverandre. På mandag ble det kunngjort at Air Europa selges til IGA. Ifølge flysmart24, har IGA tidligere prøvd å kjøpe Norwegian uten hell. Nå vender selskapet blikket mot Spania og satser på Air Europa som har base på Mallorka og er kjent for å bidra til norske turisters feriering.

– Kan utfordre lavprisaktørene

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs, sier til flysmart24 at han tror oppkjøpet er et strategisk grep. Han tror at Air Europa vil bli slått sammen med IAGs eksisterende lavprisselskap, Level.

– Jeg tror Level blir slått sammen med Air Europa. Det betyr at forbrukerne får et mer robust Air Europa som kan utfordre lavprisaktørene på kort-og langdistanse, som igjen kan gi press på pris. Men her hjemme i Norden tror jeg ikke at Air Europa vil påvirke markedet nevneverdig, sier Elnæs til flysmart24.

Ikke fulført enda

Ifølge Spaniaavisen.no flyr Air Europa til 69 destinasjoner og har en flåte på 66 fly. Avtalen vil føre til at IGA øker sin markedsandel i  det latin-amerikanske markedet fra 19 til 26 prosent. I tillegg skal selskapet bidra til å styrke Madrids posisjon som et knutepunkt i internasjonal luftfart. Planen er å fullføre handelen neste år, etter å ha mottatt relevante godkjennigner fra offentlige myndigheter, opplyser NTB.

 

Emneord: