Koronaviruset er svært smittsomt. Foto: U.S. Air Force / Senior Airman Cody R. Miller
Folkehelseinstituttet om mutert koronavirus

Ny virusvariant kan være mer smittsom

I dag informerte FHI om at koronaviruset nå har mutert til to ulike varianter, hvorav den ene er mer alvorlig enn den andre. Forskerne er fortsatt usikre på hva dette innebærer.
Mandag, 9 mars, 2020 - 10:38

Kinesiske forskere kunne i dag konstatere av koronaviruset når har mutert i to ulike varianter, melder NRK. Den mildeste og originale varianten gir beskjedne symptomer, mens den nye varianten er langt mer aggressiv og smittsom. Denne kalles S-varianten og står for omtrent 70 prosent av smittetilfellene så langt. 

Forsker Karoline Bragstad ved Folkehelseinstituttet sier til NRK at mutasjonen kan ha en betydning for hvordan viruset smitter videre, men at det foreløpig er for tidlig å konkludere med noe. Hun forteller at den mer hissige L-varianten muligens kan være enda mer smittsom enn det opprinnelige viruset.

Foreløpig er det uvisst hvilken av de to typene som er mest utbredt i Norge. 

 

 

Emneord: