Emma og Lucas mest populære

Emma og Lucas topper i år som i fjor listene over de mest populære navnene i Norge for 2010.
Tirsdag, 25 januar, 2011 - 12:26


Det er få endringer på listene som de siste årene har vært preget av bibelske navn som Matias og Markus, Leah og Noah. Som tidligere, ser vi også at vi i Norge følger de svenske trendene. På navnetoppen i Sverige i fjor fant vi Maja og Oscar. Maja er allerede inne på de norske listene som SSB presenterte tirsdag. Oscar har enda ikke funnet veien inn på den norske navnetoppen.

Det er i dag 8.241 kvinner i Norge som har Emma som første navn. 3710 heter Lukas/Lucas.

Grevenpop og Rosine

Om du ønsker å kalle barna dine for noe uvanlig, kan du ta en titt i listene for uvanlige navn fra folketellingen i 1801. Her er det blant annet registrert navn som Blondine, Rosine, Grevenpop og Offer.

Anne og Jan ut

Den store vinneren i Norge er imidlertid Anne som tronet på toppen av listene helt fra 1940 til 1980-tallet. I dag finnes det over 63.000 kvinner som bærer dette navnet. På guttesiden er det Jan som har flest år på navnetoppen.

 

 

 

 

Emneord: