Nasjonalbiblioteket har fått utelukkende gode tilbakemeldinger på sitt første foredrag om samtidens historieløshet. Foto: Lukas Kristiansen

Historieforedrag trakk fullt hus

Nasjonalbiblioteket har lansert en ny foredragsserie om samtidens historieløshet. Det første foredraget ble sett av over 1200 mennesker.
Mandag, 4 november, 2019 - 10:06

Onsdag 30. oktober hadde Nasjonalbiblioteket foredrag om samtidens historieløshet. Dette var det første foredraget i en serie på seks, hvor foredragsholder Terje Tvedt skal ta for seg historien fra oldtidssivilisasjonene og opp til vår tid. 

Biblioteket hadde merket stor interesse i forkant av arrangementet og forventet mye folk. Det fikk de rett i. Mer enn 400 mennesker fikk med seg foredraget på biblioteket. I tillegg var det rundt 800 som strømmet det direkte på nettsiden deres. 

Fokus på kulturhistorie

Eline Skaar Kleven, programsjef i Nasjonalbiblioteket, forteller at foredragsserien startet som et initiativ fra Terje Tvedt. De utviklet det videre sammen med ham og Universitetet i Bergen.

– Nasjonalbiblioteket har et særlig fokus på kulturhistorie i sine arrangementer, og kunnskapsformidling om de lange linjene i historien er sentralt i vårt program. Denne serien var derfor noe vi var glade for å kunne jobbe med sammen med Tvedt, sier Kleven.

Stor interesse

Etter den store interessen for det første foredraget ser nå biblioteket på muligheter for å åpne enda flere områder på huset som strømme fra, slik at flere kan få med seg arrangementene deres.

– Vi forventet et ekstra stort besøk til dette første foredraget, men interessen for serien i sin helhet er stor, og vi tror mange ønsker å få med seg flere av foredragene. Siden alle foredragene strømmes direkte på nb.no kan folk også sitte hjemme og følge med, sier Kleven.

Emneord: