Ny norsk humorfestival

Crap comedy vil fornye den norske humorscenen.
Tirsdag, 25 januar, 2011 - 13:54


27. til 29. januar arrangeres humorfestivalen Crap åppå Park på Parkteateret i Oslo.

Martin Beyer Olsen og Rolf-Magne Andersen er ildsjelene bak festivalen. De to er ivrige stand up-entusiaster som hvert år har tatt turen til Edinburgh Fringe Festival.

Her fikk de øynene opp for hva humor og stand up virkelig har å by på, og de har lenge ønsket å vise dette til det norske publikummet.

Finansiert av egen lommebok

Høsten 2010 startet de arbeidet med festivalen og har brukt sin egen fritid og sparepenger på å få drømmen oppfylt.

– Vi vil vise det norske publikummet hva som finnes av stand up, sier Andersen.

Arrangørene lokker med store navn fra stand up-scenen i England og alternative humorshow som de mener mangler på den norske kulturscenen i dag.

En av de engelske artistene er den anerkjente kvinnelige artisten Josie Long. Arrangør Rolf-Magne Andersen håper Long vil inspirere norske, kvinnelige komikere til å tørre å gå på scenen. Han synes hele debatten om at damer ikke er like morsomme som menn, er tull.

– Det er ikke sånn at et kjønn er morsommere enn et annet, mener han.

Annerledes stand up-show

Festivalen er et nytt tilskudd til humor-Norge, og Andersen og hans samarbeidspartner Martin Beyer Olsen har siden i høst jobbet på spreng med å få festivalen opp å stå.

– Vi bygde festivalen rundt de engelske stand up-komikerne, og så inviterte vi de norske komikerne vi synes er morsomme. Vi ville ha et annerledes stand up-show som er mer politisk. Vi vil at showet skal vise stand up som en scenekunst, og ikke som en tur ut på Aker Brygge, avslutter Andersen.

Tags: