NRK tv-serie «Datoen» vant World Gold Medal i TV.

New York Festivals World’s best TV & Films for 2016 gav gull til den norske TV-serien
Onsdag, 20 april, 2016 - 10:47


- Da vi startet å jobbe med «Datoen», håpet vi at dokumentarserien vår skulle treffe noe i det norske folk, men hadde ingen anelse om at den skulle vekke så stor interesse langt utover landegrensene, sier produsent Sandra Hafsahl til Dagbladet.

Tv-serien mottok Gold World Medal for beste format i kategorien TV, dokumentar- og informasjonsprogram innen samfunn og historie. Prisen ble utdelt under New York Festivals World’s best TV & Films for 2016.

«Datoen» eller som den heter på engelsk «Born On» er en NRK tv-serie basert på en reportasje fra Dagbladet Magasinet i 2011. Serien handler om tre mennesker født på nøyaktig samme dag, samme land og samme tid. Likevel tar livene deres helt ulike retninger.

- Utgangspunktet for programserien er en tro på at alle har en historie - det er rørende at folks vanlige liv blir både sett, og satt pris på. I dag er vi stolte, takknemlige og jublende glade, sier Hafsahl til Dagbladet.

Bernt Jakob Oksnes, som utarbeidet reportasjen som ble til TV-serien sier til Dagbladet at å delta i realiseringen av serien har vært en fantastisk opplevelse.

Tags: