Meksikanske studenter stoler ikke på pressen

Unge meksikanere har liten tiltro til mediene i landet sitt, spesielt under valgkampen. Likevel mener noen at det finnes noen troverdige journalister.
Onsdag, 16 mai, 2012 - 10:58


Vi spurte syv meksikanske studenter hva de mener om den meksikanske pressen:

 

 

Francisco Bravo

 Foto: Privat

– De største avisene i Mexico er svært påvirket av de politiske partiene, spesielt nå under valgkampen. De færreste klarer å være objektive og upartiske, og dessverre har jeg liten tiltro til pressen i landet mitt.

 

 

 

 

Lorena Galván Rivera

Foto: Privat

– I Mexico finnes det mange svært gode journalister. Men selv om kårene for ytringsfrihet definitivt har bedret seg de siste ti årene, har pressen fortsatt sine begrensninger. Spesielt på grunn av de politiske problemene landet lider under, er det mange medier man ikke kan stole på, som har sine egne interesser. Men man kan ikke generalisere, det finnes mange unntak.

 

 

Viridiana Miranda

Foto: Privat

– Jeg har ikke tillit til pressen i landet mitt. Bak de mest populære mediene finnes det en rekke personer som betaler for å få skrevet de artiklene de ønsker. Noen ganger tror jeg at pressen gjør mer skade enn godt for Mexico.

 

 

 

Moises Andrade

Foto: Privat

– Jeg har ingen tillit til den meksikanske pressen, i hvert fall ikke nå under valget. Mediene fokuserer på å hjelpe høyresiden. Pressen fungerer kun som et talerør for partiene hvor de kan offentliggjøre sine meninger, men unngår kritikk.

 

 

 

Lourdes Sanchez

Foto: Privat

– Den meksikanske pressen er ikke alltid troverdig fordi de nesten alltid har et politisk motiv. De er alltid påvirket av en eller annen partipolitiker eller sensurert av myndighetene. Likevel spiller de en viktig rolle i Mexico, de fleste personer leser aviser, enten de er tabloide eller seriøse.

 

 

 

Diana González

Foto: Privat

– Jeg har ingen tillit til 99 prosent av den meksikanske presse, jeg stoler kun på uavhengige aviser, blader og TV-programmer. Vi ser spesielt under valget at pressen er korrupt og at de hjelper utvalgte kandidater. De få journalistene som våger å si sannheten risikerer å bli drept.

 

 

 

Luis Cortes

Foto: Privat

– Jeg har aldri hatt tillit til meksikansk presse, jeg mener det er et kommunikasjonsmedium som er svært lett å manipulere. Pressens eneste funksjon er å manipulere meningene til de meksikanere som ikke har et tilstrekkelig utdanningsnivå til å gjøre seg opp egen mening.