Mange av de oppmøtte har demonstrert utenfor den saudiarabiske ambassaden hver måned i fem år.

– Gir ikke opp kampen

Den første fredagen hver måned arrangerer Amnesty Norge demonstrasjon for samvittighetsfanger utenfor den saudiarabiske ambassaden i Oslo.
Fredag, 1 november, 2019 - 15:05

Fredag 1. november var det hele tre appelanter til stede på Amnestys halvtimeslange arrangement mot fengsling av såkalte samvittighetsfanger i Saudi-Arabia; prest Sunniva Gylver, leder i Rød Ungdom Tobias Drevland Lund og menneskerettighetsaktivist Howard Medland.

– Som prest er det viktig for meg å kjempe for at det skal være lov å tro og ytre det man vil, også om religion, forteller Gylver.

Samvittighetsfange er et utrykk som ble oppfunnet av Amnesty International i 1961. Det defineres som en person som er fengslet på grunn av sin overbevisning, sin etniske opprinnelse, hudfarge, kjønn eller språk, og som ikke har brukt, eller oppfordret til bruk av vold.

De siste årene har Amnesty arbeidet særlig for å sette lys på situasjonen til Raif Badawi. Badawi ble, i 2014, dømt til ti års fengsel og tusen piskeslag for å ha fornærmet islam. 

Den saudiarabiske ambassaden har fått tilsendt uttalelsene fra Amnesty, Gylver og Drevland Lund, men ønsker ikke å kommentere saken.