I hjertet av togkaoset

Mens anklagene mot NSB og jernbaneverket hagler, sitter det hver dag hundrevis av folk som forsøker å få orden på problemene.
Torsdag, 28 januar, 2010 - 10:06


Når gradestokken viser under 15 minus, blir det hett i toppen på de som sitter på tafikkstyringssentralen på Oslo S. De som styrer hjernen og hjertet i jernbane-Norge veit nemlig at jernbanens infrastruktur ikke tåler den typen kulde. Resultatet er sporvekslere som fryser, skinner som sprekker og tog og anlegg med gammel elektronikk som bryter sammen. Sånt blir det forsinkelser av.

Første uka i januar i år var det på flere av landets togstrekninger mer sannsynlig at toget ditt var forsinket enn at det var i rute. Mens frustrete kunder oppgitt hører på toginformatørenes konstante varsler om forsinkelser, forsøker toglederne på trafikkstyringssentralen å manøvrere de omlag 900 togene som hver dag passerer Oslo S gjennom fungerende sporvekslere og signalannlegg.

Vi har fulgt de ansatte på trafikkstyringssentralen Oslo S en dag på jobben. - Det trengs mer ressurser til jernbanen, enn så lenge får vi bare håpe det ikke blir kaldt igjen, er deres klare budskap.

 

Hør saken her:

http://www.stud.hio.no/~s163652/radio/togkaos.mp3

Emneord: