Billige klær til besvær

På bare femten år er klesprisene halvert, men nordmenn bruker mer og mer penger på klær.
Mandag, 19 april, 2010 - 13:26


Nordmenn skifter stadig ut garderoben, ikke bare fordi klærne i butikkene nå er så billige, men også fordi moten skifter fort. Det er ikke lenger lønnsomt for forbrukerne å kjøpe få, dyre klær av god kvalitet.

Vi har snakket med Ingunn Klepp Ved Statens institutt for forbruksforskning, som forsker på klesvaner og tekstilavfall. Carin Leffler, koordinator bak kampanjen Rene Klær, kan fortelle oss om de etiske problemene ved at klærne er blitt så billige. Og ikke minst tok vi turen til et av de stedene som tar i mot alle klærne vi ikke vil ha lenger: Fretex i Ullevålsveien.

Hør reportasjen her: http://www.stud.hio.no/~s163655/radio/billigekler2.MP3

 

 

Emneord: