Tekst og foto:
Skandalene etter OL i Rio
OL i Rio var en folkefest i seg selv, men problemene som oppstod i etterkant av arrangementet har skapt mange spekulasjoner.
Tirsdag, 17 oktober, 2017 - 10:49
Det har gått ett år siden Rio holdt de Olympiske lekene. Det har vært mange spørsmål rundt OL i Rio og om det egentlig var verdt alle pengene og plassen. OL kostet byen cirka 100 milliarder kroner. Det ble brukt veldig mye penger, noe som resulterte i at mange arenaer står tomme den dag i dag, fordi de ikke har nok penger til å holde det gående. Arrangørene mener selv at OL var en stor suksess og at de bidro til byutvikling. Kritikerne mener derimot at det var stormannsgalskap, korrupsjonsfest og lite utbytte i forhold til bruken av penger.
Ett år senere
Idrettsutøverne i Brasil håpet at arrangementet skulle gi dem store muligheter i ettertid. I følge Mail Online har flere idrettsutøvere kommet ut med at de ikke har fått utbetalt pengebeløpet i sammenheng med medaljene de vant under OL for ett år siden. Noen har mistet sponsorene de hadde og andre står uten trenere. Det har ikke blitt noen forbedring for utøverne i ettertid og noen sier til og med at det har blitt værre.
Cirka 70 000 menensker ble tvangsflyttet under byggeprosjektet. Byen ble erklært konkurs, og det har vært mye oppstyr i ettertid. På den andre siden fikk byen et bedre buss-system, flere t-baner og et spektakulært museum i et nyoppusset havneområde.
Marius Lien, journalist i Morgenbladet, var gjest på et arrangement av Brasileira angående OL i Rio tidligere forrige uken. Han gjestet arrangementet sammen med blant andre Celina Sørbøe som uttaler seg i videoen. Der snakket de om hvordan situasjonen er i Rio idag, ett år etter de Olympiske Lekene. Lien var klar på hva vennene hans ville sagt om han hadde spurt dem om arrangementet var verdt det.
- Hadde jeg spurt vennene mine i Rio om de syntes OL var verdt det nå ett år etterpå, ville nok 99% sagt nei
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4803642/Dashed-hopes-Rio-2016-s-lasting-legacy.html
Bildene som er brukt i videoen er creative commons.
Skiskolen mistet 80 prosent av kundene sine
Skiskolen mistet 80 prosent av kundene sine
Da Norge stengte landegrensene på grunn av Covid-19, førte det til store utfordringer for Beitostølen Aktiv & Skiskole. I år fikk de 600 000 kroner fra Innovasjon Norge til et omstillingsprosjekt.
Kritisk for Oslo-butikkene
Kritisk for Oslo-butikkene
Nedstengingen av Oslo har ført til at virksomhetene må tenke kreativt for å overleve.
Nytt kostholdskurs for kampsporten
Nytt kostholdskurs for kampsporten
De to 18-åringene har selv erfart hvor tøft det kan være for kroppen å kutte vekt før kamp.
Vil få slutt på utseendeavl
Vil få slutt på utseendeavl
Avlsparagrafen har vært til høring på Stortinget, og flere håper dette kan føre til en slutt på utseendeavl i Norge.
Åpnet for trening utendørs
Åpnet for trening utendørs
Treningssentre i Oslo begynte med utendørstrening for voksne i forrige uke som følge av koronalettelser.
Tøyenbeboere presses ut av boligmarkedet
Tøyenbeboere presses ut av boligmarkedet
Åtte år etter at Tøyenløftet kom, sliter flere unge som har vokst opp i kommunalboliger med å komme seg inn på boligmarkedet.