Skandalene etter OL i Rio

OL i Rio var en folkefest i seg selv, men problemene som oppstod i etterkant av arrangementet har skapt mange spekulasjoner.
Tirsdag, 17 oktober, 2017 - 10:49

Det har gått ett år siden Rio holdt de Olympiske lekene. Det har vært mange spørsmål rundt OL i Rio og om det egentlig var verdt alle pengene og plassen. OL kostet byen cirka 100 milliarder kroner. Det ble brukt veldig mye penger, noe som resulterte i at mange arenaer står tomme den dag i dag, fordi de ikke har nok penger til å holde det gående. Arrangørene mener selv at OL var en stor suksess og at de bidro til byutvikling. Kritikerne mener derimot at det var stormannsgalskap, korrupsjonsfest og lite utbytte i forhold til bruken av penger.

Ett år senere

Idrettsutøverne i Brasil håpet at arrangementet skulle gi dem store muligheter i ettertid. I følge Mail Online har flere idrettsutøvere kommet ut med at de ikke har fått utbetalt pengebeløpet i sammenheng med medaljene de vant under OL for ett år siden. Noen har mistet sponsorene de hadde og andre står uten trenere. Det har ikke blitt noen forbedring for utøverne i ettertid og noen sier til og med at det har blitt værre. 

Cirka 70 000 menensker ble tvangsflyttet under byggeprosjektet. Byen ble erklært konkurs, og det har vært mye oppstyr i ettertid. På den andre siden fikk byen et bedre buss-system, flere t-baner og et spektakulært museum i et nyoppusset havneområde. 

Marius Lien, journalist i Morgenbladet, var gjest på et arrangement av Brasileira angående OL i Rio tidligere forrige uken. Han gjestet arrangementet sammen med blant andre Celina Sørbøe som uttaler seg i videoen. Der snakket de om hvordan situasjonen er i Rio idag, ett år etter de Olympiske Lekene. Lien var klar på hva vennene hans ville sagt om han hadde spurt dem om arrangementet var verdt det.  

- Hadde jeg spurt vennene mine i Rio om de syntes OL var verdt det nå ett år etterpå, ville nok 99% sagt nei 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4803642/Dashed-hopes-Rio-2016-s-lasting-legacy.html

Bildene som er brukt i videoen er creative commons. 

 

Emneord: 
Tags: