Kanalsjef i Radio Rock, Stian Eliassen, viser stolt fram Bokassa t-skjorten sin. Bokassa er bandet til P13 programlederen Jørn Kaarstad. Foto: SKH

Fremgang for Radio Rock

Med gode lyttertall og fem nye programledere, er det god stemning om dagen hos radiokanalen Radio Rock.
Mandag, 27 november, 2017 - 10:42

Radiokanalen Radio Rock opplever stor suksess om dagen. I september ansatte kanalen fem nye programledere, blant dem rockejournalist Helle Stenkløv og komiker André Jerman. Kanalsjef Stian Eliassen forteller at han er fornøyd med kanalens positive utvikling. 

–Det har vært en naturlig utvikling. Da Radio Rock startet opp i 2011 hadde man en idé. Ønske om at man ville lage en Rockestasjon. Men så var man ikke helt sikker på hva slags rock som kom til å fungere på radio i norge, forteller Eliassen.  

–Vi er fremdeles i en prøve og utviklingsfase så vi er ikke et sluttprodukt på noe som helst vis. Så har det jo også vist seg at vi i Norge liker jo rock, og det er mange som hører på Radio Rock og det setter vi veldig stor pris på. 

–90-tallet er det nye 80-tallet

Torkil Torsvik er programleder for kanalen og leder daglig sitt eget ettermidags-show fra 14-18. Han setter pris på å få litt selvskap av de nye programlederne.

–Det er utrolig kult av kanalen å satse slik den har gjort. Før så var det jo bare to på morgenen, Suzanne Aabel på formidagen og meg selv på ettermidagen. Men nå begynner det å balle litt på seg her. 

Torkil tror at en av grunnene til at flere og flere velger å høre på Radio Rock, er at de gir dem en grunn til å mimre. 

–Det holder på å bli greit å mimre. Det er lov å være nostalgisk når man begynner å dra litt på årene. Nå tror jeg den generasjonen som hørte på mye gammel rock på P3 savner det tilbudet på radio. Jeg syns faktisk det er helt nydelig å mimre og være nostalgisk, for 90-tallet er liksom det nye 80-tallet. 

Tolv programledere fordelt på ni program

I september i år ble det presentert fem nye programledere hos Radio Rock. Komikere André Jerman, Vidar Hodnekvam, Ole Soo og Henrik Bjørnson er blant de nye. Den siste på lista er rockejournalist og skribent Helle Stenkløv. I tillegg har også Podcasten “Krisemøte” fått plass i sendeplanen. Med disse nye ansettelsene ser dermed sendeplanen til Radio Rock slik ut: 


Kjøreplanen til Radio Rock anno september 2017. Skjermdumpt fra radioplay.no/radio-rock