SAMSPILL. Foss blokkfløyte-ensamble. Fra venstre: Sigrid Aass Frank, Victoria Oftestad, Thien Nguyen og Mathea Josefsen. FOTO: Aksel Korneliussen.

Slår et slag for blokkfløyten

Fløytist Mathea Josefsen i Foss blokkfløyte-ensamble synes blokkfløyten har et ufortjent dårlig rykte, nå skal de til Vestlandet for å endre på dette.
Lørdag, 25 november, 2017 - 14:04

Flere av elevene på musikklinja ved Foss videregående i Oslo tar blokkfløyte som hovedinstrument. Sammen spiller de i Foss blokkfløyte-ensamble. Mathea Josefsen mener blokkfløyten ikke får annerkjennelsen den fortjener. Det dårlige intrykket folk har skyldes at de fleste tenker på instrumentet som noe øredøvende man fjerdeklassingene spiller.

Tur til Vestlandet

Ensemblet har blitt bedt om å spille på flere videregående skoler med musikklinje på Vestlandet. Josefsen syntes det er flott at de får sjanser som dette og gleder seg til turen. 

– Jeg syns det er bra at vi får sjanser som dette, fordi det kan være en fin mulighet for å spre litt mer positive tanker om blokkfløyte, forteller fløytist Mathea Stensæth Josefsen.

Formålet med turen er å vise andre musikkelever at blokkfløyte er et instrument på like linje med andre instrumenter, som med øving kan låte flott. Proskjektet er fortsatt under plannlegging, men skal forhåpentligvis realsierers på nyåret.

Skal endre mentaliteten

Det var elev ved Vågen videregående skole i Stavanger, Ola Sæbø, som tok kontakt med ensamblelet og etterlyste konsert i Stavanger. Det hele startet som en spøk, men både Sæbø og Foss blokkfløyteensamble jobber nå for å realsiere ideen. 

- Det begynte litt som en vits fordi det er naturligvis ganske morsomt med blokkfløyte, men når jeg innså at de faktisk var ganske flinke så ble jeg gira selv, forteller Sæbø til Journalen.

Emneord: