Julegranen "Jon" skal til London

Tradisjonen tro sender Oslo også i år et juletre til Trafalgar Square i London. Tirsdag ble treet felt i Nordmarka.
Fredag, 23 november, 2018 - 12:13

Ved Sjennungåsen i Nordmarka, en kilometer fra Ullevålseter, sto årets julegave fra Oslo til London. En 80 år gammel norsk gran, omtrent 21 meter høy, ble felt på tirsdag av ordførerne i begge byer. Treet er nøysommelig valgt ut av Bymiljøetaten. De stiller krav til utseende, form og tilgjengelighet. Kandidattrær får ekstra pleie mens de vokser. De gjødsles godt og trær i nærheten felles for å gi kandidaten ekstra lys og gode rotforhold.

Lindsey Hall, ordfører i Westminster, har gitt treet navnet “Jon”, etter skogsarbeideren i Oslo kommune som felte treet. 

– Jeg synes levende ting, som et tre, fortjener et navn. Dette treet har blitt snakket med, klemmet, elsket og passet på av en dyktig skogsarbeider som har vært her i ti år. Derfor skal treet hete Jon, sier Hall.

Under årets trefellingsseremoni sang elever ved Manglerud og Maridalen skoler. Den britiske ambassadøren til Norge, Richard Wood, var også tilstede.

Emneord: 
Tags: