Forbereder vinteren med kjettingkampanje

Norsk Lastebileier-forbund aksjonerer for bedre kjetting-kunnskap blant tungtransportsjåfører. Årets første vinterdag tirsdag ble likevel ikke så ille som fryktet.
Mandag, 5 november, 2018 - 09:29

Norsk Lastebileier-forbund (NLF) arrangerte onsdag kjettingdagen, et tiltak for å heve kompetansen på kjettingbruk blant tungtransportsjåfører. På omtrent 20 steder i Norge sto rundt 100 frivillige og delte ut informasjonsbrosjyrer. 

God start


Administrerende direktør i Norsk lastebileier-forbund jobber for å heve kompetansen på kjettingbruk. Foto: Tarjei Mo Batalden

– Vi blir tatt godt i mot her vi står. De fleste synes det er et kjempebra intiativ, forteller Geir A. Mo, administrerende direktør i NLF.

– Dette er første året vi har en slik aksjon, men vi fortsetter nok med det senere år også.

På brosjyren de deler ut står det info om hvordan man legger på kjetting, og under hvilke forhold det er viktig å bruke det. 

De samarbeider med Statens vegvesen og får lov å stå på deres kontrollstasjoner når vegvesenet utfører kontroller.

– Alle sjåførene som kjører forbi oss her har vært inne på teknisk kontroll hos Statens vegvesen først. Siden alle er glade når de ser oss har de nok hatt alt i orden hos vegvesenet. Det er bra, konstaterer Mo til de andre NLF-representantene som er med på kampanjen.

I høst har vegvesenet hatt flere kontroller over hele landet. Både personbiler og tungtransport har fått kontrollert vinterutrustningen. Før snøfallet på Østlandet tirsdag advarte politiet på forhånd om at det ville regnes som uaktsomt å kjøre med sommerdekk.

Viktig kampanje

Trygg Trafikk sier til Journalen at dette er et godt bidrag i trafikksikkerhetsarbeidet.

Manglende eller feil bruk av kjetting har betydning både for fremkommelighet og sikkerhet. Dette gjelder både for tungtransporten og andre trafikanter, skriver Trygg Trafikk. De legger spesielt vekt på betydningen for førere som ikke er oppvokst med norske vinterforhold.

Emneord: