Få oversikt over VM i Falun

Halvannen uke med skifest i Sverige er godt i gang.
Onsdag, 18 februar, 2015 - 13:59


VM har startet forrykende for Norges del. Få oversikten over resten av mesterskapet her.

Tirsdag 24.

Etter hviledagen mandag, er det Therese Johaugs tur til å være tittelforsvarer. I 2013 vant Dalsbygda-jenta 10 kilometer fristil foran Bjørgen og russiske Yulia Tchekaleva. Johaug må finne seg i å være blant favorittene igjen, men Charlotte Kalla ønsker nok å skape jubel på hjemmebane.

10 km fristil kvinner 13:30

Onsdag 25.

Langrennsgutta får en ekstra fridag før 15 kilometer i fri teknikk. Petter Northug imponerte alle ved å ta VM-gullet i 15 kilometer med intervallstart i 2013. Spørsmålet er om han nok en gang kan ta steget helt opp til toppen av pallen. Sølvmedaljevinner på distansen i forrige VM, Johan Olsson, er også tilbake og viste brukbar form i Østersund forrige helg.

15 km fristil herrer 13:30

Torsdag 26.  

For mange er stafett det største når det kommer til mesterskap. På torsdagen er det klart for kvinnenes stafett. De norske jentene er revansjelystne etter smørebommen og fjerdeplassen i stafetten i OL, hvor Kalla spurtet inn Sverige til OL-gull. Da ønsker jentene heller en reprise fra 2013, da Weng, Johaug, Steira og Bjørgen vant med nesten halvminuttet.

Stafett kvinner 13:30

Etter noen dager fri er det klart for ny konkurranse for kombinertgutta. Denne gangen skal de hoppe i den store bakken, før de skal ut på 10 kilometer langrenn. Senere på kvelden skal også spesialhopperne ut i den store bakken for sitt storbakkerenn.

Kombinert hopp 10:00 Kombinert langrenn 15:15

Hopp storbakke 17:00

Fredag 27.

Også herrestafetten ble en fiasko under OL i Sotsji. Denne gangen ønsker nok Petter Northug en god utgangsposisjon på den siste etappen, som han mest sannsynlig er tiltenkt. Langrennsgutta vant stafetten i Val di Fiemme med Gjerdalen, Rønning, Røthe og Northug på laget. Northug er trolig den eneste som fortsatt har plassen på stafettlaget.

Stafett herrer 13:30

Lørdag 28. Anders BardalAnders Bardal er tilbake fra skade og drømmer om å ta laggull i Falun. Foto: Tumblr/Norges Skiforbund hopp

Siste dag i langrennsporet for jentene, og det er tremila det handler om. Kanskje den mest prestisjefylte individuelle øvelsen av de alle. Marit Bjørgen er tittelforsvarer også på denne øvelsen.

30 km klassisk kvinner 13:00

Lørdagen er mesterskapets siste dag for kombinertutøverne og hopperne. Kombinertløperne avslutter med lagsprint, mens skihopperne avslutter verdensmesterskapet med lagkonkurransen. Anders Bardal sier til NRK at han drømmer om å stå på toppen av pallen sammen sine lagkamerater.

Kombinert hopp 10:00 Kombinert langrenn 16:00

Laghopp storbakke 17:00

Søndag 1.

Tradisjonen tro avsluttes VM med øvelsen over alle øvelser: 50 kilometer klassisk for herrer. Johan Olsson var overlegen under forrige VM og svenskene håper han kan gjenta triumfen.

50 km klassisk herrer 13:30

SE HELE PROGRAMMET HER.

Tags: