Britisk luksusyacht kapret i det indiske hav

Pirater hevder å ha tatt britisk ektepar til fange.
Tirsdag, 27 oktober, 2009 - 12:26


- Det britiske paret er i våre hender nå. Vi fanget dem på tur i det Indiske hav, sier en somalisk pirat ved navn Hassan til nyhetsbyrået Reuters.

Paul og Rachel Chandler, begge i 60-årene, skal ha vært på vei fra Seychellene til Tanzania i yachten Lynn Rival, da det forrige uke ble sendt ut et nødsignal. Siden har ikke paret gitt lyd fra seg, skriver avisen The Guardian.

Gode piratforhold

Britiske utenriksmyndigheter sier i en uttalelse at de nå undersøker saken, og en redningsoperasjon er satt igang. To skip fra den britiske marinen er satt inn i søket.

Det har vært pirataktivitet i området de siste dagene. Forrige onsdag ble et lasteskip kapret utenfor kysten av Seychellene, og mannskapet har etter det ikke gitt lyd fra seg. Godt vær i området har gjort at forholdene for pirater har vært svært gode i den siste tiden.

Var bekymret

Det var på forhånd kjent at ekteparet Chandler ville ta en rute som gikk ved kysten av Somalia, som er kjent for mange piratangrep, og de var bekymret for dette. Tidligere på turen skal de ifølge britiske medier ha skrevet på bloggen sin at de bekymrer seg for somaliske pirater.

Det siste innlegget på bloggen ble publisert fredag morgen, og inneholdt bare beskjeden “PLEASE RING SARAH”. To dager før reiste de ifølge Sky News fra Seychellene.

Emneord: